Köpek Eğitimi

“Köpek eğitimi” denildiği zaman insanların aklına ilk gelen “otur, yat, bekle ” gibi komutlardır, fakat köpek eğitimi bu tür komutların öğretiminden kesinlikle çok daha fazlasıdır. Bir köpek eğitmeni köpek sahibini “sahip” olmaktan çıkarıp “idareci” olmayı öğretmelidir.Sahibin köpeği ile daha yavru olduğu dönemden itibaren kurması gereken ilişkiyi, iletişim için kullanmaları gereken “dil’i” sürü davranışını, lider duruşunu, otorite olmayı, hiyerarşiyi ve daha bir çok veriyi sunmalıdır.

İnsanlar ilk defa bir yavru sahibi olduklarında,iyi niyetle ne yapacaklarını bilmeden,doğru yanlış herkesi dinler, internette köpekler ile ilgili bulunan her yazıyı okur,videoları izler ve bunları köpeklerinde uygulamaya çalışırlar.Başlangıçta her şey yolunda gibi görünmektedir ama problemli günlerin başlaması pek uzun sürmez çünkü;

Köpek eğitimine başlamak için 6 ay çok geçtir!

Alınacak yavrunun geleceğinin planlanması daha yavru alınmadan yapılması gerekmektedir ve planlanan işe uygun bir yavru tercih edilmelidir. Köpek eğitimi yavru alınır alınmaz 2-3 aylıkken başlamalıdır.Eğer köpeğiniz 6 aydan büyük ise karamsarlığa kapılmadan bir an önce çalışmalara başlanmalıdır.

İlk 6 ay köpeği geleceğe hazırlamak için çok ama çok önemli bir zaman dilimidir. Bu dönemde yavrunun yetişkin olduğunda istenen davranışlarının bir çoğunun şekillendirilmesi mümkündür.

Eğitime erken başlanmadığı taktirde;

Üretim kurallarına uygun,secereli anne ve babadan doğmuş,7-8 haftalık,fiziksel ve zihinsel uyarım, sosyalleşme ve gereken her şey yapılmış, genetik olarak sağlıklı bir yavruyu,temiz bir sayfa olarak düşünürsek, o sayfada yavru 6 aylık olduğunda çok fazla yazacak yer kalmamaktadır! 4 aylık süreçte yavruya öğrenmemesi gereken bir çok şey sahibin, aile bireylerinin ve çevrenin etkisi ile öğretilmiştir. Öğrendikleri ise yavrunun beynine kazınmıştır. Bu dönemde yavrunun beynine kazınması gerekenler sizin beklentilerinizden oluşmalıdır, yanlış öğretilenlerden değil, zira yavrunun beynine beklentilerinizin dışında bir şey kazınırsa, yanlış şekillenen davranışları ortadan kaldırmak zor olacaktır. Oluşan problemleri ortadan kaldırmak için profesyonel bir eğitmen gözetiminde ve yardımıyla,erkenden eğitime başlayarak büyütmek,hem köpeğinizin hem de sizin mutluluğunuz için iyi bir başlangıç olacaktır.

Yapılan bilinçsiz üretimlerden doğan fiziksel ve zihinsel (korku, agresyon, endişe vs.) problemli yavrulardan birine sahipseniz, bu programa daha çok ihtiyacınızın olacağı kesin. Böyle bir yavruda erken eğitime başlanmadığı takdirde tamamen çözümlenemez problemler ortaya çıkabilir.

Eğitimin dışında, özellikle ilk kez köpek sahibi olduysanız, beslenme, bakım ve egzersiz hakkında da çalışma yapmanız gerekmektedir. Eğitmeniniz beslenme, bakım ve egzersiz hakkında da sizi bilgilendirmelidir.

Herhangi bir branşta iş ya da spor yapacak yavruyu büyütmek, aile ile yaşayacak bir yavruyu büyütmekten daha farklıdır. Bu konuyla ilgili Spor/iş yapacak yavruyla yaşam adlı makalemi okuyabilirsiniz.

Köpeğinizi eğitim merkezine bırakarak,eğitim aldırmak zorunda değilsiniz,ortak belirlenen düzenli çalışma zamanlarında köpeğiniz ile çalışmaya gelebilir ve bir sonraki çalışmamıza kadar köpeğiniz ile pratik yapabilme imkanınızda olabilir.Kendinize sürekli danışmanlık hizmeti alabileceğiniz bir eğitmen bulup yavrunuzu onunla birlikte büyütmeniz sizi ileriye yönelik çok rahatlatacaktır.Köpeğiniz ile mutlu bir şekilde yaşamanız, yavruluğunu iyi bir şekilde geçirmesiyle alakalıdır.

Team von Juliet olarak “Beraber Büyütme Programı” adı altında 2-7 ay arası bir eğitim programımız bulunmaktadır.

Bu programda yavru köpeğiniz adım adım sizinle birlikte eğitilecek, size ve köpeğinize temel seviyeden başlayarak köpek eğitimi öğretilecek ve kendi köpeğinizi sizin eğitmeniz ve idare etmeniz sağlanacaktır.İsterseniz köpeğinizle uzun süre birlikte çalışarak İleri seviye eğitim programını birlikte bitirme imkanı tarafınıza sunulmaktadır.  Bu programa katılan köpek sahibi,yavru köpeğini hatasız bir şekilde büyütme olanağı bulacak ve köpeğe uygun bir yaşam tarzı belirlemeyi öğrenecektir.

Dilerseniz arkadaş köpek eğitimine ya da BH sınavına,ardından SchH, Arama kurtarma ya da herhangi bir branşta eğitimi tamamlanana kadar,köpeğiniz yetişkin olana kadar eğitim merkezinde çalışmalara devam edebilirsiniz. Kim bilir belki bu işi bir hobi olarak görüp uluslararası yarışmalara köpeğinizle katılabilir, hatta herhangi bir branşta ülkemizi temsil edebilirsiniz.

Eğitim merkezinde yapılan çalışmalarda, tüm üyelerin çalışmalarını takip edebilir, sizin köpeğinizde olmayan ama olabilecek  problemleri görebilir, problemlerin çözümüne yönelik çalışmaları izleyebilirsiniz. Bununla birlikte köpeğiniz diğer köpeklerle bir araya gelebilir,köpeklere olan agresyonu düzeltilebilir, doğru sosyalleşmeyi çalışma imkanı bulabilirsiniz.

Kulübümüze katılarak, köpekli sporlar hakkında fikir sahibi olabilir, keyifli bir hobiyi tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Köpek Eğitimlerimiz 

2-7 Ay

Köpek Eğitim Programı

2-7 Ay Köpek Eğitim Programı

Eğitim Detayları

Arkadaş

Köpek Eğitim Programı

Arkadaş Köpek Eğitim Programı

Eğitim Detayları

Refakat

Köpek Eğitim Programı

Refakat Köpek Eğitim Programı

Eğitim Detayları

Koruma

Köpek Eğitim Programı

Koruma Köpek Eğitim Programı

Eğitim Detayları